Noutăți

Definiția românească a inovării în domeniul diagnosticului in vitro

Cercetare multidisciplinară. Bio-nano-tehnologii. Biosenzori. Teste rapide. DDS Diagnostic

  • DDS Diagnostic, definiția românească a inovării în domeniul diagnosticului in vitro, compania 100% românească focusată pe sănătatea oamenilor prin calitatea și performanța produselor pe care le dezvoltă, produce și comercializează

 

Compania DDS Diagnostic, fondată de Dr. în Chimie Dana Stan, în anul 2002, este astăzi unul dintre principalii jucători pe piața românească de cercetare-dezvoltare a tehnologiilor de diagnostic de ultimă generație dedicate sănătății oamenilor, fiind specializată în cercetarea multidisciplinară cu accentul pe micro și nanotehnologii, electrochimie, biosenzori și soluții de diagnosticare și testare rapidă și inovarea în domenii precum biologie, biochimie, chimie, medicină, electronică sau software.

Una dintre cele mai active companii în acest moment pe piața de Cercetare-Dezvoltare în domeniul produselor biomedicale din România, cu o experiență de 20 de ani în acest sector, DDS Diagnostic este dedicată și foarte hotărâtă să producă și să aducă în slujba clienților și partenerilor cele mai sigure și eficiente produse de diagnostic de pe piața de profil. Prin reinvestirea permanentă a profitului în achiziționarea de noi linii tehnologice performante și îmbunătățirea constantă a celor existente, DDS urmărește să vină întotdeauna pe piața cu produse inovative, extrem de competitive și foarte accesibile ca preț pentru clienții, partenerii și colaboratorii săi.

“Testele rapide, simplu de utilizat, cu prețuri decente și cu acuratețe foarte ridicată sunt esențiale pentru dezvoltarea sectorului de medicină preventivă și medicină de urgență. Aceasta este medicina viitorului. O direcție care nu trebuie neglijată, ba din contra una pe care trebuie să ne concentrăm toți cei implicați în acest sector.  Oamenii au nevoie de siguranță, precizie și calitate. Asta le poate reda încrederea în sistemul medical, în actul medical, în conceptul de sănătate ca lipsă a bolii și nu doar cu accent pe vindecarea post diagnosticare. Iar Covid-19 a demonstrat acest lucru foarte bine”, este de părere Dana Stan, doctor în Chimie și fondator al DDS Diagnostic. 

Testele rapide trebuie să îndeplinească o serie de criterii pentru a fi aprobate pentru utilizare, iar precizia ridicată este o caracteristică esențială. Companiile care produc aceste instrumente de diagnostic realizează o serie de studii preclinice și clinice pentru a verifica acuratețea testelor IVD. Rezultatele sunt obținute în condițiile recoltării adecvate a probei biologice necesare.

“Munca susținută de cercetare-dezvoltare din spatele producerii și comercializării de produse de diagnosticare este decisivă și deloc de neglijat ca resurse umane, financiare și științifice. Agenții patogeni pare că se dezvoltă în paralel cu umanitatea și societatea de consum și de aceea, producătorii de produse biomedicale trebuie să fie mereu cu un pas înainte. Deci, în continuă perfecționare. Asta este esența cercetării în acest domeniu.  DDS înseamnă în primul rând cercetare și ca aceasta să fie în folosul  pacientului cât mai rapid și mai eficient, punerea în practică a rezultatelor cercetării în cea mai bună și fiabilă formulă posibilă este la fel de importantă. Despre asta este DDS Diagnostic. Creăm și producem în slujba menținerii și îmbunătățirii sănătății clienților noștri”, susține cercetătorul și liderul echipei DDS Diagnostic pentru repatriot.ro.

Găsiți teste rapide de calitate și foarte eficiente, pentru Gripă, RSV, Infecții ale tractului urinar, H. Pylori, Vitamina D și altele în magazinul nostru online, aici.

Citește mai multe pe repatriot.ro. Articolul a fost publicat în contextul Summitului Repatriot din acest an unde DDS Diagnostic a fost o parte din „România Viitorului”.