parallax background
 

CERCETAREÎn ultimii 10 ani, activitatea de cercetare s-a concentrat pe dezvoltarea de biochip-uri și imunosenzori pentru aplicații biomedicale și pentru detecție de pesticide.Realizăm imobilizare de diverse tipuri de molecule (de ex. proteine) pe suprafețe, analiză de imagine și cuantificare de semnal precum și de caracterizare a noilor metode de diagnostic cu scopul de a stabili performanțele acestora. Totodată, realizăm biofuncționalizarea micro sau nanoparticulelor din diverse materiale: polimeri, particule paramagnetice sau din aur.
 

Proiecte de cercetare

Compania investește permanent în cercetare și dezvoltare și s-a implicat în proiecte naționale de C-D în parteneriat cu institute de cercetare, universități și alte firme cu un accent sporit pe dezvoltare de produse IVD. DDS Diagnostic este certificată pentru activitatea de cercetare-dezvoltare de către Autoritatea Națională pentru Cercetare Stiințifică (ANCS) (Decizia 9847/22.04.2010).

biosim dds diagnostic
biolimf dds diagnostic
tge plat
cardioFRET

Partenerii noștri:

parallax background

Cumpara online produsele DDS Diagnostic

O altă direcție de cercetare este cea de biofuncționalizare a micro sau nanoparticulelor realizate din diverse materiale: polimeri, particule paramagnetice sau din aur. Se utilizează pentru detecția unor biomarkeri de tip antigen sau anticorp din probe biologice umane sau pentru marcarea selectivă a unor celule cum ar fi subpopulații de limfocite T.
Pentru a confirma și evalua succesul procesului de biofuncționalizare, în timpul dar și la sfârșitul acestuia, utilizăm metode complexe de caracterizare: spectroscopie RAMAN, spectroscopie în infraroșu cu transformată Fourier cu reflexie total atenuată – FTIR ATR, microscopie de forță atomică – AFM, microscopie electronică de baleiaj – SEM, microscopie electronică cu transmisie –TEM, spectrofotometrie UV-VIS, spectroscopie de impedanță electrochimică. Datele obținute se prelucrează, se interpretează și se corelează.