Cercetare, Noutăți

DDS susţine redeschiderea şcolilor în siguranţă

  • Testarea periodică pentru Covid-19, cea mai sigură și eficientă soluție pentru a diminua impactul negativ al pandemiei Covid-19 asupra elevilor și studenților pe termen mediu și lung

Noul an şcolar se apropie, aducând în spaţiul public problema redeschiderii şcolilor în siguranţă, în contextul pandemiei Covid-19. Analizând efectele asupra stării psihice şi emoţionale asupra elevilor şi studenţilor şi impactul pe termen lung al școlii off-line, dar și nevoia instruirii si educării acestora, s-a concluzionat că deschiderea unităţilor de învăţământ este o necesitate evidentă. Studiile arată că elevii au progresat puţin sau deloc în urma educaţiei online și că performanţele elevilor de şcoală primară au scăzut foarte mult în comparaţie cu rezultatele din ultimii trei ani. Soluția? Testarea periodică a elevilor, studenţilor şi personalului din instituţiile de învățământ.

Pentru a diminua impactul negativ al pandemiei Covid-19 asupra elevilor și studenților pe termen mediu și lung, testarea periodică utilizând teste rapide imunocromatografice poate fi cea mai eficientă soluție pentru a asigura un proces educaţional adecvat şi totodată sigur, atâta timp cât pandemia Covid-19 se află încă în desfăşurare. Compania DDS Diagnostic produce testul rapid destinat copiilor Covid-19 Antigen (Tampon Nazal) pentru autotestare, care poate fi achiziţionat de pe ddsdiagnostic.com/shop. Testul este uşor de utilizat, precis şi ieftin, oferind elevilor din România posibilitatea de a reveni în siguranţă în unităţile de învăţământ.

Impactul şcolii online asupra elevilor şi studenţilor

Închiderea şcolilor poate afecta negativ progresul academic al elevilor şi studenţilor, sănătatea mintală şi accesul la servicii esenţiale. Departamentul de Educaţie SUA a publicat un document care prezintă în amănunt impactul negativ al pandemiei Covid-19 asupra şcolilor şi învăţământului superior. Un studiu care a analizat performanţele elevilor de şcoală primară din Olanda în urma închiderii instituţiilor de învăţământ, în comparaţie cu rezultatele din ultimii trei ani a concluzionat că elevii au progresat puţin sau deloc în urma educaţiei online, sugerând că pierderile la nivel educaţional sunt mai importante în ţările care au o infrastructură mai slabă sau unde şcolile au rămas închise o perioadă mai îndelungată. 

Cum pot să revină elevii  în siguranţă în şcoli?

Conform unui studiu publicat în The New England Journal of Medicine, fără o strategie cuprinzătoare de redeschidere a şcolilor care să includă testarea ca pilon principal, planurile de deschidere a școlilor nu vor reuşi. Odată ce şcolile au început să se deschidă, au apărut cazuri de Covid-19 legate de şcoli, însă nu există dovezi care să indice că acestea au contribuit semnificativ la o creştere a transmiterii comunitare a virusului. În şcolile unde s-a realizat testarea pentru infecţia cu SARS-CoV-2, au fost depistaţi eficient subiecţii pozitivi, dar asimptomatici. Un studiu publicat în The Lancet a concluzionat, de asemenea, că redeschiderea şcolilor trebuie acompaniată de testarea pe scară largă a indivizilor simptomatici şi depistarea contacţilor acestora, urmând izolarea şi diagnosticarea acestora. 

Modele de urmat pentru a reveni în şcoli în siguranţă, prin testare

SUA investeşte 10 miliarde de dolari pentru a face posibilă testarea pentru Covid-19 în şcoli. CDC se focusează pe realizarea ghidurilor pentru modul în care se realizează testarea pentru a identifica, urmări şi diminua transmiterea asimptomatică. Austria este un alt exemplu de mobilizare impresionantă pentru a asigura redeschiderea şcolilor, solicitând elevilor testarea de două ori pe săptămână înainte de a participa la cursurile offline. Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS UK) recomandă testarea rapidă de două ori pe săptămână în cadrul şcolilor, implementând o modalitate de a asigura realizarea testării, atât pentru elevi,cât şi pentru personalul din şcoli. 

DDS Diagnostic susţine elevii din România să revină în şcoli

Noul kit de testare rapidă Antigen dezvoltat, produs și comercializat de catre DDS Diagnostic este adaptat pentru a putea fi utilizat cu usurință și încredere pentru copii. Fiind conceput astfel încât copiii să nu resimtă neplăceri și disconfort în momentul recoltării de catre un părinte, Testele Antigen Kids facilitează testarea periodică a acestora pentru virusul SARS-CoV-2, în contextul deschiderii şcolilor și asigură astfel un mediu mai sigur de dezvoltare și educație a celor mici. Copiii sunt mai frecvent asimptomatici în urma contactării virusului SARS-CoV-2, însă pot reprezenta o sursă de răspândire a bolii. Prin urmare, testarea regulată a acestora şi managementul cazurilor pozitive pentru a limita transmiterea Covid-19 reprezintă o necesitate. Cu ajutorul testului rapid destinat copiilor Covid-19 Antigen (Tampon Nazal) pentru autotestare, părinţii au posibilitatea de a deţine controlul asupra pericolului reprezentat de răspândirea SARS-CoV-2, în urma deschiderii şcolilor.

 

 

Surse: ed.gov/about, .pnas.org, nejm.org,jamanetwork.com, nature.com, thelancet.com, cnbc.com, cdc.gov, nytimes.com, forbes.com, nhs.uk, royalgreenwich.gov.uk, www.bbc.com.