Educatie

Cum folosim testele Antigen?

Testele rapide Antigen indică infecția la persoane simptomatice cât și asimptomatice, sunt ușor de utilizat și oferă rezultate precise, în maxim 15 minute. Studiile clinice efectuate de către DDS Diagnostic au relevat performanțe similare cu metoda de referință RT-PCR.

Vezi în filmul de mai jos cât de ușor și simplu este acum să afli rapid dacă ai sau nu Covid-19.

 

Comandă ACUM testul rapid Antigen marca DDS Diagnostic.

 

Ce este Testul rapid Antigen?

Testul rapid COVID-19 Antigen, dezvoltat, produs și comercializat de către compania 100% românească DDS Diagnostic, este un test imunocromatografic calitativ pentru detectarea antigenelor SARS-CoV-2 în probe de tampon nazofaringian. Acest produs poate fi folosit încă din primele zile de la infectare, motiv pentru care este de mare ajutor în identificarea și monitorizarea eficientă a pacienților suspectați a fi infectați, susținând astfel demersul cadrelor medicale de limitare a efectelor pandemiei.

Spre deosebire de testul pentru detectarea anticorpilor, acest test evidențiază antigenele de pe suprafața virusului și de aceea este recomandat pentru identificarea persoanele infectate și care pot fi surse de infecție, la rândul lor, în cazul în care nu sunt carantinate. Este un test rapid foarte eficient pentru screeningul de masă putând limita semnificativ cazurilor noi de infecții.

Trusa de diagnostic rapid COVID-19 Antigen este foarte ușor de utilizat având incluse – un bețisor de plastic cu tampon textil pentru recoltare, un flacon cu soluție cu rol de mediu de eluare și picurător și caseta cu testul pentru antigene. Proba recoltată este introdusă în soluția din flacon și cu ajutorul picuratorului se depune în fereastra specială pentru probă. Dacă virusul este prezent, există antigene SARS-CoV-2 și va apărea o linie colorată în regiunea marcată cu litera T și o altă linie în regiunea marcată cu litera C, în acest caz testul fiind pozitiv. Dacă proba nu conține antigene de SARS-CoV-2, va apărea doar linia din regiunea marcată cu litera C, în acest caz testul fiind negativ. Este obligatoriu să apară linia colorată din dreptul literei C, indiferent dacă testul este pozitiv sau negativ, pentru validarea testului.

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, organism din componența Institutului Național de Sănătate Publică, Testele rapide Antigen Covid-19 sunt recomandate pentru o mai bună gestionare a supravegherii epidemiologice și implementarea acțiunilor de prevenire și combatere a răspândirii infecțiilor, in urmatoarele cazuri:

  • persoanele simptomatice, inclusiv personal medico-sanitar și auxiliar, conform definiţiei de caz;
  • contacții direcți ai cazurilor confirmate;
  • însoțitorii pacienţilor asimptomatici cu imunosupresie în contextul bolii sau indusă medicamentos, cu maximum 48 de ore înainte de internarea în spital, pacienților oncologici asimptomatici aflați în curs de chimioterapie și/sau radioterapie: pacienții oncologici asimptomatici aflați în curs de chimioterapie – cu maximum 48 de ore înainte de fiecare cură, respectiv de fiecare prezentare la spital pentru monitorizare, însoțitorii pacienților oncologici asimptomatici aflați în curs de radioterapie – înainte de prima ședință și apoi la 14 zile, până la terminarea curei cât și insotitorilor pacienților oncologici asimptomatici înainte de intervenții operatorii sau manevre invazive, cu maxim 48 de ore înaintea intervenției/manoperei; 
  • persoanele instituționalizate asimptomatice, inclusiv pacienții cronici psihiatrici cu durata de internare care depășește o lună, la internare, persoane din penitenciare, la admiterea în unitate și ulterior cu frecvența menționată.
  • personalul de îngrijire din centre rezidențiale, secțiile de psihiatrie cronici și personalul din penitenciare;
  • gravidele asimptomatice care se află în carantină / izolare la domiciliu sau au fost contact direct cu un caz confirmat – în ziua 14, dacă nu au devenit simptomatice;
  • personal medico-sanitar și auxiliar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, în a 5-7 zi de la ultimul contact posibil infectant.

DDS Diagnostic este prima companie din România care produce acest tip de test, fiind disponibil pentru achiziționare de către pacienți, cadre medicale și unități specializate în testarea COVID-19. Totodată testul este foarte util pentru medicii de medicina muncii, pentru testarea periodică a persoanelor angajate.

Echipa de experți din cadrul departamentului de cercetare-dezvoltare a DDS Diagnostic a creat mai multe produse cu aplicabilitate pe scară largă în contextul pandemiei de Covid-19, în scopul eficientizării semnificative a testării rapide. Pe lângă Covid-19 Antigen, producătorul de teste rapide mai are în portofoliu propriu trusele de testare IgG/IgM cu kit de verificare inclus, care elimină semnificativ rezultatele fals pozitive şi negative, îmbunătățind mult precizia rezultatelor. Un alt test foarte relevant si necesar in sezonul rece este testul rapid mixt Combo COVID-19-gripa pentru diagnosticul diferențial gripa / SARS-COV-2, un singur test cu două rezultate în același timp, de mare ajutor pentru pacient și medic în identificarea precisă a tipului de infecție virală.

DDS Diagnostic este o companie 100% românească, dedicată inovării în domeniul diagnosticului in vitro. Focusată pe sănătatea oamenilor, DDS este specializată în identificarea, dezvoltarea, realizarea și comercializarea celor mai performante soluții de diagnosticare și testare rapidă, pentru spitale, clinici și laboratoare medicale. 

 

Comandă ACUM testul rapid Antigen marca DDS Diagnostic.

Related Posts