Noutăți

Campanie dedicată exclusiv femeilor din cercetarea românească

UEFISCDI a dedicat prima săptămână din martie femeilor din domeniul cercetării ce îmbină armonios curiozitatea, studiul, observația, comparația, experimentul pentru a descrie, explica, înțelege, elucida procese, fenomene, comportamente prin campania Femei în cercetare. Prin această inițiativă suntem cu toții invitați să descoperim cum pasiunea, viziunea și perseverența feminină din segmentul cercetare-dezvoltare-inovare produc schimbare în societate. 

Proiectul prezintă o serie de materiale și interviuri dedicate femeilor care activează în domeniul cercetării pentru contribuția pe care acestea o aduc cunoașterii, pentru grația cu care îi inspiră și forța cu care îi motivează pe cei din jur. Povești inspiraționale ale unora dintre miile de femei din cercetarea românească, femei ce îmbină cu măiestrie curiozitatea cu creativitatea, ambiția cu perseverența, determinarea cu viziunea, orele petrecute la catedra cu cele din laborator, bibliotecă sau teren, din pasiune pură pentru cercetare. O inițiativă frumoasă și lăudabilă de a arăta prețuirea, respectul și recunoștința celor care prin însăși profesia lor ne fac viața mai ușoară, mai sănătoasă, mai bună. Aflați mai multe despre femeile din cercetare pe uefiscdi.gov.ro/femeiincercetare.

UEFISCDI este o structura ce aparține Ministerului Educației și Cercetării care are misiunea de promovare a calității și a leadership-ului pentru învățământul superior, cercetare, dezvoltare și inovare.

 

Related Posts