Comunicate, Educatie

Testarea rapidă COVID-19 Antigen este neinvazivă și precisă. Permite autorecoltarea ușoară a probei cu tampon nazal

DDS Diagnostic anunță că toate kiturile de diagnostic Antigen Covid-19 sunt neinvazive, extrem de precise și pot fi folosite pentru uz personal deoarece permit autorecoltarea ușoară a probei cu ajutorul tamponului nazal. 

 

Kitul DDS Diagnostic de testare rapidă Covid-19 Antigen cu metoda de recoltare a tamponului nazal este neinvaziv, foarte ușor de folosit, recoltarea probelor făcându-se doar la nivelul nasului, ceea ce scade considerent nivelul de disconfort aferent procesului de recoltare. Aceasta metodă este recomandată de OMS, putând fi utilizată cu mai multă ușurință direct de către pacienți.

Tamponul nazal se introduce doar cel mult 2,5 cm în nară, nefiind necesar să ajungă în nazofaringe, astfel ca recoltarea se poate face în siguranță și se reduce foarte mult disconfortul persoanei care face testul.

Recoltarea se poate face și de către persoana care își face testul. Kitul este pentru și pentru uz profesional, dar pentru uz personal testarea se face sub supravegherea personalului medical sau a unei persoane instruite (recomandare Comisie UE), astfel ca autorecoltare nazală să protejeze și personalul medical, pe lângă confortul persoanei testate. Această opțiune de recoltare nu afectează sub nicio formă performanța testului. 

Comparativ cu caseta de testare rapidă COVID-19 Antigen – tampon nazofaringian, utilizarea tamponului nazal are marele avantaj că se poate utiliza în cazul persoanelor cu dizabilități, copiilor și a persoanelor în vârstă.

Tamponul nazal are capătul de recoltare de dimensiuni mai mari decat cel de nazofaringe, deoarece nara este mult mai largă și este FOARTE IMPORTANT să se „perie” cât mai bine interiorul nării, prin rotire de 3-4 ori, pentru „ a prinde” cât mai multă proba nazală.

 

INDICAȚII:

  1. Tamponul nazal se introduce doar 1,5 – 2,5 cm în nară. NU este necesară introducerea în nazofaringe.
  2. Tamponul nazal se introduce în fiecare nară, apoi se rotește de 3-4 ori pentru „a peria” cât mai bine zona, cu mișcări blânde, pentru a nu ne răni. După recoltarea din ambele nări, tamponul nazal se introduce în soluția tampon (buffer). 

Indicațiile trebuiesc respectate atât de către persoanele care efectuează testul, cât și de către personalul medical sau instruit sa supravegheze testarea.