Oficial, testele rapide Antigen înlocuiesc testele PCR

Ministerul Sănătății a oficializat deja testele rapide Antigen pentru depistarea Covid-19, care înlocuiesc, în marea majoritate a cazurilor, testele PCR, conform Ordinului 2239/30.12.2020

În acest context, DDS Diagnostic propune pentru rețeaua sanitară din România, spitale și clinici de stat și private, Testul Rapid COVID-19 AntigenAcest test, dezvoltat, produs și comercializat de către echipa DDS Diagnostic ca urmare a unei munci intense de cercetare-inovare de anul trecut are următorii parametri de calitate:

  • Timp de reacție 10-15 min
  • Sensibilitate relativă: 98,77%
  • Specificitate relativă: 99.03%
  • Acuratețe: 98,95%

Experiența dobandită în cercetare-dezvoltare de-a lungul anilor a dus și la obținerea unui test ai cărui parametri de calitate sunt susținuți de validarea câtorva mii de rezultate prin comparația cu testul RT-PCR și de un număr de sute de mii de teste vândute atât în țară cât și UE. De aceea ne dorim să venim în întâmpinarea deciziilor Ordinului Ministrului Sanatatii cu Testul Rapid COVID-19 Antigen.

Încă din 2002, de la înființarea companiei, ne-am propus să fim printre primii care cercetează și produc, în România, teste rapide de calitate și accesibile la preț. Acest test reprezintă munca departamentului de cercetare-dezvoltare DDS Diagnostic din întreg anul 2020 și în acest moment compania este unul dintre cei mai importanți furnizori ale acestor teste pe piața din România și singurul care asigura producția și controlul de calitate, integral, în țara.

DDS Diagnostic este prima companie din România care produce acest tip de test, fiind deja disponibil pentru achiziționare de către pacienți, cadre medicale și unități specializate în testarea COVID-19. Pe lângă Covid-19 Antigen, producem și comercializăm trusele de testare rapidă pentru Anticorpi IgG/IgM și testele rapide mixte Combo Antigen Influenza / COVID-19 pentru diagnosticul diferențial gripa / SARS-COV-2.

DDS Diagnostic este astăzi unul dintre principalii jucători pe piața românească de cercetare-dezvoltare a tehnologiilor de diagnostic de ultimă generație dedicate sănătății oamenilor. Compania este specializată în dezvoltarea, realizarea și comercializarea celor mai performante soluții de diagnosticare și testare rapidă, pentru spitale, clinici și laboratoare medicale.

DDS Diagnostic propune pentru testarea rapidă periodică următoarele tipuri de teste: Testul Rapid Covid-19 Antigen (tampon nazofaringian) și, ultimul lansat pe piață, Testul Rapid Combo Covid-19/ Gripă (Influenza A+B) Antigen (tampon nazofaringian) și Testul Rapid IgG/IgM 2019-nCoV, toate fiind pe lista oficială a CE de soluții medicale de diagnostic in vitro pentru COVID-19. Mai multe detalii, lista de prețuri și comenzi aici.

 

Update oficial pe criteriile de identificare a infecției cu SARS-CoV2: Pe 4 ianuarie 2021 au fost aduse la zi criteriile de identificare a infecției cu SARS-CoV2 și au fost definite cele 14 categorii cu ajutorul cărora se pot identifica prioritățile pentru testarea pacienților și tipurile de testare recomandate. 

 

Alege Testele Antigen pentru Autotestare care detectează și noile tulpini de Covid-19 sau  testele Anticorpi Neutralizanți care evaluează protecția după infecție și după vaccinare.

Important! Testele rapide îți arată în maxim 20 minute, dacă ești infectat sau gradul de imunitate dobândită la Covid-19.