Educatie

Health EU

Health EU – Inițiativa de cercetare avansată multidisciplinară și revoluționară

Imaginați-vă o schimbare radicală în medicina personalizată și prevenirea patologiilor în Europa, bazată pe avataruri umane realizate după indivizi sănătoși sau pacienți pentru prevenția, diagnosticul și tratamentul bolii.

Ce este Health EU?

Health EU FET Flagship este o inițiativă de cercetare care s-a născut în urma fuziunii ideilor revoluționare cu privire la viitorul asistenței medicale și a grupurilor de cercetare de top din Europa:
 fostul finalist FET Flagship ‘Guardian Angels for a Smarter Life’
 inițiativa Organ-on-Chip
 leaderi și grupuri ce au fost implicați în proiectul pilot ‘The Future of Health Care: deep data, smart sensors, virtual patients and the Internet-of-Humans’
link https://ec.europa.eu/futurium/en/content/future-health-care-deep-data-smart-sensors-virtual-patients-and-internet-humans
 Nanomedicine European Technology platform

Home page


 parteneri cheie Convergence project
https://convergence-era.org/
 numeroase universități Europene, institute de cercetare, spitale și industrii s-au implicat în integrarea și susținerea Health EU
Prof. Adrian M. Ionescu de la Ecole Polytechnique Fédérale Lausanne, Elveția este Co-coordonatorul Health EU.

Care este scopul Health EU?

Inițiativa de cercetare avansată multidisciplinară FET Flagship în Europa urmărește o schimbare a paradigmei asistenței medicale și dezvoltarea unui sistem sustenabil de asistență medicală. Prin procesarea datelor colectate cu ajutorul biosenzorilor este posibil să se creeze avataruri personalizate ce vor permite furnizarea de servicii medicale ultra-personalizate, atât pentru prevenție cât și pentru tratament. Health EU folosește cele mai avansate tehnologii de nanosenzori inteligenți și tehnici de nanomedicina, alături de tehnologia organ-on-chip, pentru a realiza, valida și utiliza avatarurile personalizate ce vor revoluționa sistemul de sănătate și asistență medicală.

Health EU a fost recunoscut ca fiind un proiect de top în domeniul Avatarurilor Umane și Sănătate Digitală care contribuie la misiunea europeană de a creea prima Platforma Europeană Integrativă de Avataruri Umane sub umbrela Sănătății Digitale susținută de Inteligență Artificială și Internetul Obiectelor.

DDS Diagnostic alături de parteneri din România și Europa contribuie la dezvoltarea biochipurilor și senzorilor state-of-the-art prin realizarea și implementarea de proiecte de cercetare multidisciplinare. Prin aceste proiecte România este prezentă în comunitatea stiințifică mondială și participă activ la revoluționarea sistemului de sănătate.

Manifestul Health EU a fost lansat în data de 19 decembrie 2018 pentru a uni toate resursele din medicină, biologie, științe sociale și inginerie din Europa sub conceptul revoluționar de Avataruri Umane pentru un sistem de sănătate personalizat, participativ si centrat pe prevenție.
Pe siteul proiectului universitățile, institutele de cercetare, unitățile medicale, industriile, asociațiile de pacienți și alte părți interesate sunt invitați să semneze Manifestul Health EU în semn de susținere.