Noutăți

Când și cum folosim testele Combo Covid / Gripă?

Testele rapide Combo COVID-19 / Gripă sunt teste imunocromatografice care pot detecta diferențial antigenele specifice virusurilor SARS CoV-2 și gripă de tip A sau B, cu un nivel de acuratețe foarte ridicat pentru oricare dintre cele trei tipuri de infecții virale.

Vezi în filmul de mai jos cât de ușor și simplu este acum să afli rapid dacă ai Covid-19 sau doar gripă.

 

Comandă aici teste rapide marca DDS Diagnostic.

 

Ce este Testul rapid Combo Covid-19 / Gripă?

 

  • Testul este foarte util pentru diferențierea tipului de infecție: dacă este Covid-19 sau gripă, având în vedere că simptomele sunt asemănătoare.
  • Este remarcabil nivelul de acuratețe al Testului Rapid Combo Covid-19/Gripă (Influenza A+B) Antigen, 98.95% pentru identificarea SARS CoV2, 97.5% pentru Influenza de tip A și 98.8% pentru Influenza de tip B.
  • Testul Rapid Combo Covid-19 Antigen /Gripă (Influenza A+B) Antigen este foarte util în cazul unităților de primiri urgențe, medicilor de familie sau cabinetele medicilor specialiști, centrelor de medicină școlară sau centrelor provizorii de testare pentru controlul epidemiilor.

 

Testul Rapid Combo Covid-19/GRIPA (Influenza A+B) Antigen, este util mai ales celor care au nevoie să facă o triere rapidă diferențiată între bolnavii infectati cu SARS CoV2 și cei infectați cu virusul Influenza tip A sau B. Testul Rapid Combo Covid-19 Antigen /Gripă (Influenza A+B) Antigen este un test imunocromatografic care poate detecta antigenele specifice virusurilor SARS CoV2 și Influenza A sau B. Kitul de testare conține două ferestre în care sunt evidențiate liniile colorate în funcție de tipul de antigen detectat. Un test pozitiv presupune existența unei linii colorate alături de linia de control. Astfel în cazul în care apare, în fereastra pentru COVID-19, o linie de test alături de control, testul se consideră pozitiv și pacientul va trebui să își confirme rezultatul printr-un test PCR. În cazul în care apar una sau mai multe linii de test alături de linia de control, în fereastra Influenza, se poate considera că testul este pozitiv și în funcție de numărul de linii apărute infecția poate fi datorată, uneia dintre cele două tipuri de gripă sezonieră, Influenza A sau B, sau ambelor tipuri. Este remarcabil nivelul de acuratețe al acestor teste. Pentru identificarea COVID-19 acuratețea este 98.95%, în timp ce în cazul gripei sezoniere, pentru Influenza de tip A, acuratețea este de 97.5% și pentru Influenza de tip B, acuratețea este 98.8%

Fiind un test simplu, de triaj, Testul Rapid Combo Covid-19 Antigen / Gripă (Influenza A+B) Antigen este indicat, a se folosi cu precădere, în situații în care testele de confirmare a infecției, din clasa PCR, sunt dificil de realizat din diverse motive. Acest tip de test, Testul Rapid Combo Covid-19 Antigen / Gripă (Influenza A+B) Antigen, este foarte util în cazul unităților de primiri urgențe, medicilor de familie sau cabinetele medicilor specialiști, centrelor de medicină școlară sau centrelor provizorii de testare pentru controlul epidemiilor. 

DDS Diagnostic este prima companie din România care produce acest tip de test, fiind disponibil pentru achiziționare de către pacienți, cadre medicale și unități specializate în testarea COVID-19. Totodată testul este foarte util pentru medicii de medicina muncii, pentru testarea periodică a persoanelor angajate.

Echipa de experți din cadrul departamentului de cercetare-dezvoltare a DDS Diagnostic a creat mai multe produse cu aplicabilitate pe scară largă în contextul pandemiei de Covid-19, în scopul eficientizării semnificative a testării rapide. Pe lângă testul rapid mixt Combo COVID-19-gripa pentru diagnosticul diferențial gripa / SARS-COV-2, un singur test cu două rezultate în același timp, de mare ajutor pentru pacient și medic în identificarea precisă a tipului de infecție virala, producătorul de teste rapide mai are în portofoliu propriu trusele de testare IgG/IgM cu kit de verificare inclus, care elimină semnificativ rezultatele fals pozitive şi negative, îmbunătățind mult precizia rezultatelor si Covid-19 Antigen, un test imunocromatografic calitativ pentru detectarea antigenelor SARS-CoV-2 în probe de tampon nazofaringian. Acest produs poate fi folosit încă din primele zile de la infectare, motiv pentru care este de mare ajutor în identificarea și monitorizarea eficientă a pacienților suspectați a fi infectați. Toate testele rapide dezvoltate și produse de către DDS Diagnostic sunt pe lista oficială a CE de soluții medicale de diagnostic in vitro pentru COVID-19. 

DDS Diagnostic este o companie 100% românească, dedicată inovării în domeniul diagnosticului in vitro. Focusată pe sănătatea oamenilor, DDS este specializată în identificarea, dezvoltarea, realizarea și comercializarea celor mai performante soluții de diagnosticare și testare rapidă, pentru spitale, clinici și laboratoare medicale.