Comunicate

Prima trusa din Europa pentru detectarea rapida a Covid-19, cu kit de verificare inclus

Echipa de cercetatori romani a companiei DDS Diagnostic a creat un nou produs, in scopul eficientizarii semnificative a truselor de teste rapide pentru detectarea anticorpilor IgM/IgG COVID-19. Produsul a fost dezvoltat in cadrul unui proiect amplu coordonat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară, Horia Hulubei – IFIN HH.

Compania DDS Diagnostic a dezvoltat si produs un kit de verificare, care va fi introdus in trusele pentru detectarea IgM/IgG COVID-19. Acest kit contine 3 flacoane cu solutii de control, doua pentru rezultat pozitiv si unul pentru negativ, care vor ajuta semnificativ utilizatorul sa isi verifice testul. 

 

Noua trusa de testare a anticorpilor IgM/IgG va aduce beneficii evidente prin eliminarea semnificativa a rezultatelor fals pozitive si negative. Acest produs va veni in ajutorul tuturor pacientilor suspectati a fi infectati cu SARS-COV-2 si va sustine demersul cadrelor medicale in identificarea si monitorizarea acestora, prin imbunatatirea preciziei rezultatelor. 

 

Primul lot de truse cu kit de verificare inclus va fi disponibil pe piata din Romania incepand cu luna noiembrie 2020. Produsul a fost dezvoltat in cadrul proiectului co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate si de DDS Diagnostic SRL.

 

Compania DDS Diagnostic este beneficiarul proiectului “Creșterea diversității și calității produselor de diagnostic imunocromatografice, prin introducerea iradierii gamma tehnologice și adăugarea de controale pozitive externe”, care are ca obiectiv realizarea unei scheme flux tehnologic pentru producere controale truse IVD si intocmirea dosarului cu documentația tehnică conform legislației în vigoare privind punerea pe piață a dispozitivelor medicale in vitro (IVD), în perioada 22.01.2020 – 21.08.2021.

Valoarea totala a proiectului este de 1.518.240,00 lei, din care valoarea co-finantarii UE este de 1.283.000,00 lei. Contract: CS 210/16.12.2019. Rezultat: Schemă flux tehnologic. Dosar pentru avizare. Cod MySmis: 2014+107514.

 

Contact beneficiar: office@ddsdiagnostic.ro, +40 21 344 0771, www.ddsdiagnostic.com.

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.