Conferința este organizată sub auspiciile International Federation of Clinical Chemistry IFCC și al European Federation of Laboratory Medicine EFLM, în colaborare cu UMF București, UMF Târgu Mureş, UMF Iuliu Hațieganu Cluj Napoca, UMF Timișoara și UMF Iași, având ca societăți profesionale partenere Societatea Română de Microbiologie și Societatea Română de Hematologie.
În cadrul congresului echipa DDS Diagnostic va susține două prezentări orale
SUPRAFEȚE INTERDIGITATE FUNCȚIONALIZATE PENTRU DETERMINAREA ELECTROCHIMICĂ A NUMĂRULUI DE LIMFOCITE CD4+
Dr. Chim. Dana Stan vorbeşte despre detecţia limfocitelor CD4+ și CD8+ din sânge (utile in diagnosticarea infectiei cu HIV) cu ajutorul unui dispozitiv miniaturizat ce conține o serie de electrozi interdigitați de dimensiuni pre-stabilite (în funcție de mărimea limfocitelor). Electrozii au fost funcționalizați cu anticorpi specifici pentru detectarea subpopulațiilor limfocitare, urmărind astfel obținerea unei camere de captură pentru fiecare subpopulație. Scopul acestor teste a fost de a demonstra funcționalitatea electrozilor folosiți pentru detecția electrochimică a limfocitelor CD4+.
Activitatea de cercetare pentru obţinerea acestor rezultate a fost finanţată parţial prin grantul Autorităţii Naţionale din România pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare, CNCS/CCCDI-UEFISCDI, nr. Proiect PN-III-P2-2.1-PTE-2016-0145, PNCDI III şi cofinanţată de DDS Diagnostic SRL.
Cuvinte cheie: limfocite T, CD4+, electrozi interdigitați
“ANTICORPI ARTIFICIALI“UTILIZAȚI PENTRU DETECȚIA SELECTIVĂ A ADIPONECTINEI DIN SERUL UMAN
În cadrul acestei prezentări Dr. Chim. Carmen Mihăilescu va vorbi despre tehnologia de imprimare moleculară (MIP) cu formare de senzori biomimetici cu aplicații în diagnosticul de laborator “in vitro”. Aplicația vizată este determinarea adiponectinei din serul uman, o proteină ce reglează nivelurile de grăsime și ține sub control obezitatea.
Metoda constă în electropolimerizarea fenolului pe suprafața de aur a unui sensor electrochimic în prezența adiponectinei urmată de extragerea adiponectinei din matricea polimerică rezultată, proces care generează cavități complementare ca formă și dimensiune cu adiponectina așa numiții “anticorpi artificiali”. Acești anticorpi captează adiponectina din serul uman generând un semnal electrochimic măsurabil și direct proporțional cu concentrația.
Activitatea de cercetare pentru obţinerea acestor rezultate a fost finanţată parţial prin grantul Autorităţii Naţionale din Romănia pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare, CNCS/CCCDI-UEFISCDI, nr. Proiect PN-III-P2-2.1-PTE-2016-0165, PNCDI III şi cofinanţată de DDS Diagnostic SRL.
Cuvinte cheie: adiponectina, anticorpi artificiali, tehnologia de imprimare moleculară
De asemena, vă așteptăm cu drag la standul nostru din cadrul expoziției de echipamente, reactivi și consumabile de laborator unde puteți să aflați mai multe informații despre produsele și serviciile noastre.
Pentru multe informații despre Congres vizitați www.raml-conference.ro